måndag 14 april 2014

Resa, plugga, sticka och umgås med dem man tycker om

Jag vet att det har gått ett tag sen jag syntes här, men det betyder inte att jag har slutat sticka! Tvärtom så stickar jag på mitt första stora projekt, koftan Nanook, som numera har krage, ok och en hel ärm. Väldigt trevlig stickning som går fortare än jag trodde ändå :)

I övrigt känns det som att livet har sprungit ifrån mig de sista månaderna och allt har gått i ett.


En vecka spenderades i Litauen på fältstudieresa med skolan. 18 tjejer, 11 fabriker på 3 dagar, 1 enorm hantverksmarknad, 1 förstörd väska, 1 busschaufför som tog oss tryggt(?) från ställe till ställe 8 h/dag, 30 godispåsar som delades ut till fabriksguider och 5 nystan garn är en del av resan i siffror. 
Bilden ovan är tagen i en fabrik utanför Kaunas.


Lite garn på väg in i en jaquardvävmaskin med frottéfunktion. Detta är dock bara en bråkdel av alla koner som sitter i maskinen.


En blus som jag produktutvecklat (gjort mönsterförändringar, sytt förstaprov, utvecklat produktionsdokument och uppdaterat produktspecifikation) under ett projektarbete, just denna har en vän till mig sytt. Min är likadan fast i vitt linne/viskos och hänger just nu för bedömning.


En av de två fyrfota grabbar som jag älskar att få komma hem till. Just denna är döpt efter min största idol (roadracingföraren Valentino Rossi), växte om sin storebror för längesen trots att han bara är precis ett år och tycker om att hänga i soffan nästan mer än mig. Det är inte ovanligt att han ligger under soffbordet och sover räv för att kunna stjäla min plats så fort jag reser mig för att hämta en kopp te.


Senaste påhittet på textilhögskolan är grupparbetet Hållbar affärs- och produktutveckling som förenar utbildningarna Modedesign, Textildesign, Designtekniker (mitt område), Textilekonom och Textilingengör. Under uppstarts-workshopen tog vi fram en gunga för barn på tyfondrabbade Filippinerna. Tro det eller ej, men den går att sitta i!

Dessutom har jag hunnit med att ha finbesök av både kusin-syster Thes och bästaste bästisen! Thes hade med gåvor från garnguden (aka Gudmor) men under tiden jag skrivit detta har det hunnit bli väl mörkt för att fota så det får jag visa nästa gång..
Kram!7 kommentarer:

 1. Jag ser att du har haft fullt upp på sista tiden. Det ska bli spännande att se din nanook. Min ligger i pipeline, men bara jag blir klar med några andra projekt så.
  Nu får du skynda dig hem!
  /P&K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stilla dig morsan, imorgon ska du få kolla på underverket ;)
   Puss!

   Radera
 2. Katten var hemskans ful men skjortan var snygg som attan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är inte ful! Vad har du emot våra katter egentligen??? (Rossi är ju inte ens inavlad)
   Jag kan skicka mönstret så kan du sy dig en egen! ;)

   Radera
  2. Just nu har jag nog ett allmänt agg mot katter... Mina med är jag rädd för...

   Mönstret mottages tacksamt. Den ser i och för sig skitavancerad ut (vilket då skulle generera en hel del svordomar och kanske lite gråt), men om man inte testar så vet man ju inte? :P

   PS. Fler blogginlägg nu tjejen! :D

   Radera
 3. Så mycket spännande!! Glad Påsk! Kram Anita

  SvaraRadera
 4. I was suggested this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such
  detailed about my trouble. You're wonderful! Thanks!


  Here is my web page - Will Green Coffee Bean Extract Make Me Jittery

  SvaraRadera