söndag 23 mars 2014

Nya upptäckter

Jag har upptäckt flätor, eller egentligen har jag ju länge vetat vad det är och på ett ungefär hur man gör dem, men först nu har jag stickat dem själv. Eftersom regel nr 1 man måste följa i livet är "gör det aldrig smidigt" så började jag ju självklart inte med en fläta, utan 10. Två varianter, fem utav varje! 

Flätmönstret i närbild, enligt regel nr 2, den om alltings jävlighet,
kom ju självklart sömmen med också..
Inte riktigt lika kul som spetsmönster kanske, men inte heller tråkigt, och jag är ett riktigt flätfreak så resultatet är definitivt tillfredställande!


Under hela stickningen oroade jag mig lite för hur storleken skulle bli, såg den inte väldigt lång och smal ut? Lite vatten, en klick schampo och blockning över natten löste det problemet! Den blev helt perfekt i storlek, är inte för tight, men sitter ändå på plats. Och längden blev ju också finfin, inte pösig och hängig, men inte heller "kondomeffekten" som jag noterat är poppis bland vissa jämnåriga till mig ;) 

Mönstret är "Livia Hat" av MillaMia Sweden, och finns gratis på Ravelry. Mössan är stickad på 3or i Marks&Kattens Superwash och jag gissar att det gick åt 70-80 gram. Fast det kändes lite strävt när jag stickade med det så blev det supermjukt efter sköljning. Under denna veckan, när jag haft mössan på mig så fort jag visat mig utanför dörren, har den inte kliat en enda gång!


Upptäckt nummer två är mössan som plagg! Jag älskar mössor, men tenderar att hålla mig med den enorma varianten skapad för sibiriskt klimat. Tydligen har jag helt underskattat värdet av en tunnare mössa som känns skön att ha på huvudet även när temperaturen kryper mot +10.. Bättre sent än aldrig antar jag! Nästa Livia, ja det blir en till eller något snarlikt, ska bli tomatröd :) Kram!

6 kommentarer:

 1. Den blev ju superfin! Jag beställer en grön. =)
  Spets och flätor, vad blir det nu?
  /P&K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, du kan ju sticka en själv! Dags att du säger ja till flätorna mamma ;) (eventuellt återkommer jag i ämnet när jag tragglar med kroppen på min kofta, jag har hört att du är en jäkel på slätstickning..) Nya utmaningen är att orka igenom koftan! :) Puss!

   Radera
 2. Härligt att du vidgar dina vyer. =) Mössan blev ju superfin!
  /Moster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det finns MASSOR med grejer jag måste testa och göra ju, men flätor kommer jag sticka fler gånger.. Ingen vila här inte :) Kram!

   Radera
 3. Men oj vad Du kan!! Bra gener;)) / Kram Anita

  SvaraRadera