måndag 10 mars 2014

Det bästa med att sticka..

.. Är att det gör jag bara för mig själv!

Den känslan var en av de första som slog mig när jag greppade stickorna i julas, och förmodligen också en av anledningarna till att jag så ivrigt fortsatt sticka.  Till skillnad från allt jag syr i skolan så är det ingen annan än jag som sätter betyg på det jag stickar. Är jag nöjd så räcker det. Ingen tvingar mig att göra om något, och ingen skäller för att jag gjort fel..


När jag var hemma för ett tag sen stack mamma till mig ett underbart mjukt och fluffigt mohairgarn från Janet på Jutagård (som har uppfödning av angoragetter utanför Falkenberg). Perfekt, för efter tre par sockar kände jag att det var dags att göra något annat. Det gick ganska snabbt att bestämma sig för något att ha runt halsen, och i boken Härligt stickat av Lene Holme Samsoe hittade jag det perfekta mönstret. En lite mindre cowl att variera de stora sjalarna med, som dessutom visade sig vara ett alldeles lagom projekt om man vill börja sticka hålmönster.


Första varvet tog mig säkert en timme, men allt eftersom jag kom på tricken så gick det fortare, och det var precis så kul som jag hade föreställt mig! Jag stickade tom på en extra rapport för att få den lite längre. Nu ska jag bara lära mig sticka flätor också.. ;) Kram!7 kommentarer:

 1. Sticka aldrig på beställning! Det är döötrist!
  Vilken fin liten krage! Nu är du helfast, helt klart. Flätor är lättare än spets, om du frågar mig. =)
  /Moster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alldeles för mycket jag vill sticka till mig själv för att ha tid att sticka till andra! Köpte garn till min första kofta när jag var i Litauen, så nu är jag officiellt fast.. Skall bara samla lite mod, och sticka klart mössan med flätor jag håller på med innan jag börjar. Och ja, flätor är lättare än spets, det håller jag med om, men spets är nog liite roligare :)
   Kram!

   Radera
 2. Heja!
  Spets och flätor är livet, åtminstone om man stickar. Ser framemot "att byta mönster".
  Kram faster (M)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är härligt! Och till och med lilla jag lyckades få det lika fint som på bilden. Mina händer förvånar mig :)
   Kram

   Radera
 3. Den blev superfin! Som du vet är jag varken vän av spets eller flätor. Vad är det för fel med slätstickning på stickor 4-4,5?
  Det ska bli kul att ses i helgen!
  / P&K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och superanvändbar! Jag kan stå för spetsar och flätor om du står för slätstickningen ;) Ja, jättemysigt! Finns det något stickcafé att gå på ifall jag kommer hem i tid på fredag? :)
   Kram!

   Radera
 4. Superfin! Ser härligt mjuk o go ut!

  SvaraRadera