lördag 27 september 2014

Min första kofta #stolt

Som första stora projekt fick jag för mig att sticka en Nanook. Jag impulsköpte garn i en liten affär i Kaunas, Litauen när jag var där med skolan. Dagen innan vi skulle åka hem blev jag rädd att mina 500 gram inte skulle räcka och letade febrilt efter ett projekt på ravelry som garnet kunde passa till. Valet föll ganska snart på Nanook som var ett av de första mönster jag sparade efter att ha gått med på siten.

Om mamma tyckte att jag var knasig som valde att ge mig på den med mitt (fortfarande) korta stick-CV så sa hon åtminstone inte det. Och det gick ju bra! Att det tog tid berodde faktiskt varken på att det var för svårt eller tråkigt, utan snarare på en jobbig vår och alldeles för varm sommar. Med några veckor kvar av augusti så gjorde jag i alla fall en spurt och fick den klar i racerfart. Sen dess har jag använt den en del men inte fått den fotad, förräns jag idag (inspirerad av syfestivalen igår kanske) trotsade förkylningen och släpade ut min kumbo (kusin/sambo) för att försöka få några vettiga kort. Och jaa...kort fick jag ju ;)


Garnet heter Felice och innehåller 80 ull och 20 akryl. Jag är egentligen en akrylhatare av stora mått, men till det trevliga priset 20 kr/hg tycker jag att det var ett ganska schysst val när man ska starta sitt första stora projekt och egentligen inte har en aning om ifall man ens kommer ta sig igenom det. Med facit i hand när koftan blev både klar och fin (om än något smal i ärmarna) skulle jag kanske ha lagt lite mer än en hundring på garnet. Jag tycker fortfarande det är jättefint, lystern är super, men det är inte riktigt snällt mot min hud..


På mässan köpte jag garn till nästa kofta, men det får vänta till en annan dag!
Kram

4 kommentarer:

 1. Den blev superfin! Särskilt slätstickningen. ;) Kanske att ull inte är för dina bara hud. Jag tänker att din hud är lite känslig för annat också.
  Tack för senast! Vi suger på den karamellen ett tag.
  /P&K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, igen :) Tycker inte vi diskuterar slätstickningen nåt mer, bättre att fokusera framåt! ;) ja, kanske, men jag tycker ändå jag har en hel del plagg i garderoben som jag använder utan problem! Tack själva, det är alltid lika mysigt med besök.. :)
   Puss och kram!

   Radera
 2. Tack för husrum och trevligt sällskap.
  Koftan blev jättefin. Nu är det bara att hugga in på nästa. =)
  Hälsa Kumbon!
  /Moster Anna

  SvaraRadera
 3. Tack själv för att du kom hit och umgicks lite med oss, det var hur mysigt som helst! Jag har redan börjat på nästa kofta, det går i raketfart, sån fart så jag till och med var tvungen att beställa lite nya stickor ;)
  Kumbon hälsar tillbaka!
  Puss och kram

  SvaraRadera