tisdag 10 februari 2015

Kämpa, kämpa och lite KBK..

..Så känns det just nu.

En sak jag kämpar med är den här jackan. Den är mitt sista sömnadsarbete innan examen och lite av ett eldprov. Det började med att ta fram ett valfritt koncept inom området funktionskläder (sport- eller arbetskläder vanligen) och därefter har fokus legat på jackan som ska konstrueras och sys upp. Mitt huvud är dygnet runt en enda röra av laminat; vattenavvisande; tejp; limfilm; raglan; avskärningar; och mera laminat. Skissen nedan är en paddlingsjacka. Inte för att det är något jag egentligen är intresserad av, utanför att jag hade en bild i huvudet av jackan jag ville göra och sen gällde det bara att hitta konceptet som den skulle passa i.Idag har jag spenderat hela dagen 08.00-18.00 med att skära till de ca 80 delarna och imorgon ska jag börja sy. Materialet beställde jag från tyska extremtextil (vill du sy sportkläder så kolla in sidan) och för en gångs skull hade jag snålat lite med längderna så tillskärningen var minst sagt svettig. Men, vem blir inte snål när enbart dragkedjorna går loss på dryga 300 pix? Om en vecka när jag har en riktigt awesome jacka att redovisa är det förhoppningsvis värt det. Jag ska bara kämpa ihop den först!

Punkt nummer två på listan över saker jag kämpar med är tyvärr inte lika rolig. Jag har under en längre tid fått sår/blåsor i munnen, en riktig plåga som jag mest uthärdat, men vid ett tandläkarbesök i förra veckan blev jag bokstavligen beordrad att besöka min vårdcentral för att utreda saken. Uppmuntrad och lite glad över att det kanske fanns hjälp att få ringde jag direkt och resten, ja.. Först fick jag vara riktigt obstinat, på gränsen till otrevlig, för att ens få en tid och väl där möttes jag av en läkare som inte ens verkade förstå att 30 blåsor på en och samma gång gör ont, väldigt ont.. Tur man ärvde envis-som-en-riktigt-gammal-get-genen från båda hållen! ;)

Och som grädden på moset en riktigt god nyhet, samt beviset på att hårt slit lönar sig. Jag har fått mitt  första jobb inom mitt utbildningsområde. Numera kan jag titulera mig direktris på Bubbleroom!!!!! Så när praktiken och arbetet med min C-uppsats börjar om 1,5 vecka är det där jag kommer spendera mina dagar, och jag kan luta mig tillbaka(?) och njuta av att jag kommer ha ett jobb att gå till redan dagen efter min examen i början av juni!

KBK - "Kör, bara kör."
För att när något är jobbigt så betyder det bara att man måste jobba lite hårdare för att klara det. Mitt favorituttryck just nu. Tillsammans med pappas bevingade ord: "Om du bara koncentrerar dig så fixar du det"
Kram!

5 kommentarer:

 1. Först jätte grattis till jobbet! Alltid skönt att veta vad man ska göra när skolan är slut.
  Jag hoppas verkligen att du kommer till rätta med blåsorna, det låter lite jobbigt att gå runt med. Ge dig inte, "geta" på.
  KBK, det ska jag komma ihåg. =)
  /Moster Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack igen! Det är en sak mindre att oroa sig över iaf :) De stack mig i armen (efter mycket tjat från min sida) och ska testa gluten, kolla immunförsvar, vitaminer och lite annat smått och gott (det som tandläkaren rekommenderat och det jag själv läst mig till på nätet), sen får vi väl se om jag getar mig till en remiss av något slag ;) Kram

   Radera
 2. KBK, det skulle jag behövt idag... En sån anorak önskar jag mig när jag fyller år. Orange kanske eller röd eller både och... =)
  Tur att mina gener går att ha till något. Om de är dumma får du sänka hornen och ta sats lite till. Och kom ihåg: VäD
  /P&K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får börja med KBK imorgon istället, ibland behövs en omstart! :) hehe, du kan få ett sy-kit? Om du frågar mig så har du fört vidare massor med fina gener! Utom möjligtvis pigmentet då ;) det ska nog ordna sig! JäD
   Puss

   Radera
 3. Grattis till jobbet! En underbar känsla förstås! Heja dig! Kavajen är fantastiskt fin! Det vore roligt med bild på färdiga anoraken också... Ha en skön semester! Kram från Huskvarna

  SvaraRadera