torsdag 27 november 2014

Förälskad i Siri

På syfestivalen i Borås klämde jag länge på Magasin Duetts Mohair tweed i den ljuvligaste färgen: Ljus turkosblå. Jag försökte febrilt komma på nåt att sticka i garnet men när drömprojektet inte poppade upp så bestämde jag mig för att vänta lite. Som tur var hängde Siri uppstickad i montern som Solkustens spinnverkstad hade på mässan och jag rusade raka vägen tillbaka och köpte tio nystan!


Fem veckor tog det, och kul var det. Sen kunde jag hänga Siri över axlarna för första gången, kärlek vid första ögonkastet.. Och sen dess har jag burit min kofta så ofta jag bara kan med!


Att få rätt färgåtergivning är alltid svårt, (speciellt denna årstiden) koftan ser mer gråblå än turkos ut, i alla fall på min skärm.. Nästan 500 g av garnet gick det åt för mig, ynka 8 g fanns kvar i mitt sista nystan när den var avmaskad och klar, det blir liksom mer spännande att sticka då ;)


Knapparna är riktig pärlemor, tjocka och fina, och kommer från ett boråsföretag som säljer ALLT man kan tänkas behöva för klädsömnad utom själva tyget. Tyvärr bara till konfektionsföretag.. För några månader sedan fick jag och min klass förmånen att komma dit och kolla i deras "skräplådor" som visade sig vara en riktigt guldgruva och då följde flera kilon med pärlemorknappar i olika storlekar med mig hem, bland annat! 
Kram!


7 kommentarer:

  1. Din Siri är jättefin, det kan jag intyga! Här blir det nog ingen, jag gör en Something Silver till istället- fast utan hålmönstrande denna gång. Men, först ska jag sticka några julklappar, men lugn - bara till dem som önskat sig.
    Vi ses på söndag. Hör av er om det är något jag ska ta med.
    /P&K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Den kommer också bli superfin.. Hehe, jag behöver ju inga stickade julklappar längre, ska bara börja sticka sjalar också ;) Tack för idag, det vart så himla mysigt och det är två väldigt nöjda tjejer som sjunker ner i soffan i nya pyjamasar nu :) Puss

      Radera
  2. Så fin den blev! Göm den väl imorgon, annars kanske den flyttar någon annanstans. (*L-)
    /Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hehe, varför gömma något när man kan se till att ha det på sig ;) Tack så mycket för idag, det var supermysigt! Kram

      Radera
  3. Snygg! Kan tänka mig att du passar bra i den modellen också. :) Hejja hejja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, jag känner mig faktiskt rätt snygg i den.. Kommer nog bli fler i den modellen! :) Hur går det för dig med allt?

      Radera
    2. To much to sammanfattas här. Kommer ta mig i kragen. Snart i en inkorg nära dig ;)

      Radera